Posted on / by sofie / in Vrijwilligers

Telebuddy’s : corona-proof vrijwilligen

Binnen WONOzo! hechten we erg veel belang aan onze vrijwilligerswerking. We zijn ervan overtuigd dat een vrijwilliger een enorme meerwaarde kan betekenen in de ondersteuning en het leven van onze cliënten.

Naar aanleiding van de corona-maatregelen wilden we nog een extra tandje bijsteken zodat onze cliënten zeker niet vergeten werden. Tijdens de eerste week van de corona-maatregelen werd er meteen een nieuwe deelwerking binnen ons vrijwilligersbeleid opgestart, namelijk de telebuddy’s.

We gingen op zoek via vacatures op Give A Day  (https://www.giveaday.be/nl-be/ninove/organisatie/wonozo/1056) naar vrijwilligers die 1 tot 2 keer per week naar onze cliënten wilden bellen om een babbeltje te slaan. Er kwam massaal veel reactie op van mensen die hun steentje wilden bijdragen in deze eenzame tijden.

Voor onze cliënten betekende dit een warme steun uit onverwachte hoek en het gevoel niet vergeten te zijn. De telebuddy was iemand die hen telefoneerde en oprecht vroeg hoe het met hen ging. Dit is op zich maar iets heel kleins, maar kan zoveel betekenen voor mensen die weinig of zelfs geen dicht netwerk hebben.

Ook voor de telebuddy’s werd ons corona-proof initiatief goed onthaald. De vrijwilligers waren blij iets te kunnen betekenen voor iemand die het nodig had.

Nu de maatregelen geleidelijk aan versoepelen, merken we zelfs dat er heel wat telebuddy’s hun engagement willen blijven opnemen en de wekelijkse telefoontjes willen blijven doen naar onze cliënten.

We willen hierbij alle vrijwilligers die iets betekend hebben voor onze cliënten en hun netwerk nog eens extra bedanken om een stukje van hun tijd te delen met hen. Bedankt voor jullie groot hart en engagement!