Posted on / by kelly / in Beeldbellen, WONOzo

Beeldbellen – De ervaringen van onze cliënten

  • Emmy Bekaert

Jouw begeleider heeft het jou waarschijnlijk ook al gevraagd: “Zou je het zien zitten om eens te beeldbellen?”. Het is een hele normale reactie als je dat in het begin een beetje raar vindt. Je weet niet wat dat beeldbellen precies is, het is iets nieuws, iets onbekend. We zijn het niet gewoon om op zo’n manier te praten met elkaar.

Wat is beeldbellen?

Beeldbellen is kortgezegd bellen terwijl je elkaar ook kan zien. WONOzo! biedt het beeldbellen aan tussen jou en je begeleider. Om jouw privacy te waarborgen gebeurt dat aan de hand van een beveiligde tool:

Hoe begin je eraan?

Je kan kiezen of je de app downloadt op je computer of op je smartphone. Je kan hiervoor de handleiding gebruiken die de begeleider doorstuurt. Een aantal cliënten ervaarden moeilijkheden bij het installeren van StarLeaf, maar met een beetje hulp van een vriend, een familielid of de begeleider lukte het hen. In het begin is het een beetje zoeken hoe de app precies werkt. Eens je dat gevonden hebt, is het eenvoudig.

“Je zwaait direct naar je begeleider en begint te praten. Het is precies of mijn begeleider zat bij me thuis!”.

Is het een aanrader?

Het wordt ervaren als een mooie aanvulling op een huisbezoek. Cliënten vinden het beeldbellen dus een leuk én gebruiksvriendelijk alternatief. Je kan het in allerlei situaties toepassen. Kan de begeleider niet op tijd bij jou langskomen? Komt er onverwachts iets tussen? Heb je niet veel tijd? Ben je ondertussen even iets anders aan het doen? Geen probleem! De afspraak kan makkelijk doorgaan via StarLeaf. Het is iets anders dan je gewend bent, maar een leuke uitdaging om iets nieuws te leren kennen. Omwille van het coronavirus maken cliënten en hun begeleiders steeds meer gebruik van StarLeaf.

“Het is momenteel de beste oplossing om besmetting tegen te gaan.”

De cliënt behoudt dus contact met zijn/haar begeleider. Ze kunnen hun hart eens luchten of praktische vragen stellen aan de begeleider. Heb je een brief ontvangen? Toon hem via StarLeaf aan je begeleider!

“Het lucht op als je eens kan praten, zeker in deze periode.”

Beeldbellen ervaren cliënten als eenvoudiger dan het schrijven van een e-mail of telefoneren. Beeldbellen is aangenamer, je ziet ook elkaars gezichtsuitdrukking. Het voelt beter aan en is ook gewoonweg leuker.

“Het is leuk om elkaar te zien.”

Cliënten vinden StarLeaf zeker een aanrader. “Ik vind dat mensen hun angst moeten kwijt kunnen. Ze moeten hun hart eens kunnen luchten.”

Wil je het zelf ook proberen? Vraag meer info aan jouw begeleider!