kei voor autisme
Posted on / by WONOzo! / in Activiteiten, Autisme

Kei voor autisme 2022

Sinds 2008 vieren we jaarlijks op 2 april de Wereld Autisme Dag. Over de hele wereld worden rond deze dag allerlei evenementen en initiatieven georganiseerd om autisme in de kijker te zetten. Allen met 1 doel: meer begrip en vriendelijkheid creëren voor mensen met autisme en voor hun omgeving.

In Vlaanderen is er de campagne KEIvoorAutisme, georganiseerd door: Liga Autisme Vlaanderen, Participate, stermakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme.

Waarom een kei? Vlaanderen is gekend om zijn keien. Je hoeft niet ver te zoeken om een kei te vinden. Ze liggen in onze tuinen. We vinden ze terug in oude straten. We organiseren zelfs wielerwedstrijden op de keien!

Maar een kei is ook een metafoor voor iemand die erg of keigoed is in iets. En toevallig zijn er heel wat autismekeien! Mensen die met autisme leven en een talent hebben. Mensen die zonder autisme leven en keihard hun best doen om zich in te zetten voor iemand met autisme.

De campagne wil al deze keien op 2 april in de verf zetten! Letterlijk want de campagne moedigt ons aan om keien te zoeken, te versieren en die geven aan een persoon die dit volgens jou verdient!

In deze link kan je een stappenplan vinden hoe je dit doet: http://keivoorautisme.be/wp-content/uploads/2022/03/KEIvoorAutisme-stappenplan-2022-002.pdf

Enkele voorbeeldjes:

Ook WONOzo! wil vanuit onze organisatie deze campagne steunen. We willen onze cliënten, hun netwerk en iedereen die deze campagne aanmoedigen om ook aan de slag te gaan.

We willen alvast zelf het startschot geven door een kei te geven aan onze nieuwe collega Ianka. Zij gaat vanaf 1 april aan de slag bij ons en zal zich inzetten voor cliënten met onder andere autisme. Een kei voor KEI-toffe collega! Welkom Ianka!

Aan wie geven jullie een kei? Maak er een mooie foto van en stuurt het ons door!

Daarnaast kan je ook andere autismekeien ontmoeten op zaterdag 2 april 2022 van 14u tot 17u op de evenementenweide van de Blaarmeersen in Gent. Iedereen is er welkom en het evenement is gratis. Het verloop van de dag kan je terugvinden via deze link: http://keivoorautisme.be/wereld-autisme-dag-2-april-2022/

Veel succes!