Posted on / by sofie / in Vrijwilligers

De Warmste Week

De Warmste Week. Meer dan een begrip in Vlaanderen. Al jaren is Studio Brussel de drijvende kracht achter dit initiatief. Wat ooit begon als een geldinzameling in ‘Het glazen huis’ is nu de inzet geworden van vele Vlamingen en zo uitgegroeid tot een collectief begrip.
De warmste week is niet meer weg te denken. In de donkere maand december zorgt ze voor een golf van warmte en solidariteit in Vlaanderen.

Ook onze WONOzo-cliënten konden de laatste jaren genieten van deze steun… Dankzij de verkoop van honderden snoepzakjes, konden cliënten deelnemen aan activiteiten tegen zeer democratische prijzen!
De snoepzakjes vielen duidelijk in de “smaak”. Dus dit najaar waren we opnieuw van plan om een verkoopactie op touw te zetten.

In dit vreemde coronajaar zal dit helaas moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Bij WONOzo! willen we echter het vuur van de Warmste Week mee brandend houden.
WONOzo! heeft een traditie om te werken met vrijwilligers. We hebben een sterke en uitgebreide vrijwilligers- en buddywerking.

En laat dit nu dit jaar het thema zijn van de Warmste Week 2020: ‘Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt’. Vanaf september kan iedereen die dit wenst een project opzetten om mensen te helpen. Je kan dit doen in je eentje, met vrienden, collega’s, de buurt, jouw vereniging…
Een heel andere benadering. Wat telt is niet je geld maar je inzet!

Een voorbeeld: bij WONOzo hebben we dit jaar al heel wat activiteiten moeten annuleren. Voor veel cliënten zijn deze activiteiten belangrijk. Ze vinden het leuk maar vinden moeilijk aansluiting in het gewone activiteitencircuit of het is financieel niet haalbaar. Weer anderen worden er door uit hun sociale isolement gehaald.
Misschien vinden jullie een idee om deze mensen te helpen.

Alle ideeën en initiatieven zijn zeer welkom!

De activiteiten moeten plaats vinden dit najaar en doorgaan uiterlijk in De Warmste Week die loopt van 18 december tot 24 december 2020.

Wie dit wenst, kan zich ook steeds kandidaat stellen als vrijwilliger en buddy voor een langere periode.

Dus wie werkelijk zin heeft om mee het verschil te maken in levenskwaliteit voor mensen met een beperking, neem vrijblijvend contact op met WONOzo! via info@wonozo.be of op het nummer 054 42 16 17 (van 9 tot 12.30 uur).