Posted on / by sofie / in Activiteiten, WONOzo

WONOzo! lanceert online activiteitenaanbod

WONOzo! had voor het jaar 2020 een aanbod van twaalf vrijetijdsactiviteiten voor cliënten en/of netwerk en vrijwilligers in petto. We hebben alles in het werk gesteld om er een gevarieerd en goed georganiseerd vrijetijdsaanbod van te maken. We bundelden alle activiteiten in onze ‘Samen op stap met WONOzo!’-brochure en hebben dit met veel voldoening en tevredenheid verspreid naar onze cliënten en vrijwilligers.

Maar…in maart leek de wereld plots even stil te staan. Het corona-virus sloeg keihard toe en gooide roet in het eten. Activiteiten waarbij we in contact kwamen met anderen moesten nu worden vermeden. Door deze veiligheidsvoorschriften moesten wij -tot onze spijt- veel van onze activiteiten annuleren. Onze alapaca-wandeling was de enige geplande activiteit die wij nog konden laten doorgaan in coronatijden. Dit was een ‘coronaproof’ buiten activiteit, die voor de aanwezige cliënten toch een lichtpuntje was in soms eenzame tijden.

Naast onze activiteiten, kwamen wij ook op de proppen met beeldbellen. Dankzij het gebruik van de app ‘Starleaf’ konden wij digitaal en veilig gesprekken voeren met onze cliënten en/of hun netwerk en vrijwilligers. Ook voor onze teamvergaderingen was deze app zeer gebruiksvriendelijk.

Wij hebben enerzijds gemerkt dat sommige cliënten in deze tijden toch wel deugd hebben van onze activiteiten, en anderzijds dat beeldbellen goed is geïmplementeerd in onze organisatie. Dit bracht ons op het idee om een online activiteitenaanbod te organiseren. Onze cliënten zijn intussen vertrouwd met Starleaf waardoor we dit via dit digitaal platform kunnen waarmaken.

De uitnodiging voor onze online activiteiten zal steeds verstuurd worden via mail. Wij gaan vrijdag 13 november van start met onze eerste online activiteit ‘pompoensoep maken’. Er zullen nog meer leuke activiteiten volgen. Het zal een beetje tijd vragen voor dit aanbod eveneens bekend en vertrouwd geraakt, maar wij hopen alvast dat het een succes wordt. Wij hopen dat de deelnemers er plezier aan hebben om digitaal met anderen in contact te komen en samen dingen te doen. Samen zijn we sterk en samen bestrijden we corona!