Posted on / by sofie / in Autisme, WONOzo

WONOzo! is autismevriendelijk!

Misschien zag je het al toen je aan het raam van ons secretariaat passeerde…
Misschien zag je de aankondiging op facebook…
Misschien zag je het nog helemaal niet…
Maar het is er weldegelijk! Sinds begin februari hangt het logo van ‘Autismevriendelijkheid’ aan ons raam! Dit logo werd gemaakt door Autisme Centraal. Het ziet er zo uit :

Wat wil dit logo zeggen?

  • Het logo is een intentieverklaring dat de organisatie autismevriendelijk wil werken.
  • Het logo is een middel om gesprekken over autisme te stimuleren en misverstanden over autisme recht te zetten.
  • Algemeen willen we autisme beter bekend maken bij het grote publiek.

Hoe zet WONOzo! zich in om deze doelen te ondersteunen?

  • Wij hebben een werkgroep Autisme. De begeleiders van deze werkgroep scholen zich voortdurend bij. Zo proberen we theorie te vertalen naar begeleiding op maat. Op maat want autisme is een spectrumstoornis. Dit wil zeggen dat iedere persoon met autisme uniek is. De kernproblemen op het gebied van communicatie, sociaal vlak en in het flexibel denken en handelen kunnen anders tot uiting komen.
  • Met je begeleider kan je praten over autisme specifieke problemen zoals overprikkeling, misverstanden in sociaal contact, opmaken van een planning,… Je begeleider kan je ook helpen om jouw familie, vrienden, werkplek,… te informeren over wat autisme is en hoe het bij jou tot uiting komt.
  • We hebben onze onthaalbrochures voor nieuwe cliënten met autisme aangepast. We werken visueel en gebruiken concrete taal. Neem gerust contact op als je interesse hebt om de onthaalbrochure samen door te nemen.
  • We organiseren activiteiten specifiek voor personen met autisme. We proberen zo lotgenotencontact te stimuleren.
  • We maken ons verder bekend als organisatie waar personen met autisme welkom zijn!

Wist je dat we op 13 maart 2021 deelnemen aan de online infobeurs Autisme? Hier kan je ons aanbod en dat van andere autismevriendelijke organisaties ontdekken. Meer informatie hierover kan je op deze website terugvinden: http://www.infobeurs-autisme.com .