Posted on / by kelly / in Autisme, WONOzo

Wereld Autisme Dag

Wereld Autisme Dag vandaag. 2 april 2020. Een bijzondere dag om het begrip voor mensen met autisme te vergroten. WONOzo! heeft zelf enkele begeleiders in z’n team met specifieke expertise rond autisme. Jullie kunnen altijd bij ons terecht om meer informatie te verkrijgen.

Voor mensen met autisme is het momenteel extra moeilijk tijdens deze uitzonderlijke coronamaatregelen. Hun dagelijkse structuur, veiligheid en gewoontes worden abrupt onderbroken. Chaos, angst en onbegrip is wat bij hen nu heerst. Speciaal voor de mensen met autisme, zijn er enkele initiatieven die wat extra belicht worden.

  • https://autismevlaanderen.be/: Op deze website kan men terecht voor algemene informatie en het gebundeld lezen van verhalen. Zij tonen ook de weg naar activiteiten op maat of vrijwilligerswerk.
  • https://www.autismecentraal.be/public/: Zij brengen het tweemaandelijks tijdschrift ‘Sterk! in autisme’ uit. Via deze website is het mogelijk om te abonneren voor dit tijdschrift. Je kan er ook tal van informatieve filmpjes terugvinden met de link naar hun sociale media kanalen.
  • https://www.ligaautismevlaanderen.be/autismechat/: Hier kunnen mensen met autisme terecht voor een babbel door gebruik te maken van de chat. De chat is anoniem, gratis en wordt bemand door professionele begeleiders. Dit is een samenwerking tussen de thuisbegeleidingsdiensten van de Liga Autisme Vlaanderen.