Posted on / by sofie / in Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk, je moet het maar doen!

Van 29 februari tot 8 maart is het officieel ‘Week van de vrijwilliger’.
Hier gaan wij niet zomaar aan voorbij! Met dit artikel willen wij graag onze vrijwilligerswerking eens extra in de spotlights zetten. Onze vrijwilligers zijn namelijk een essentiële schakel in de werking van onze dienst.

Een vriendelijk woord, een helpende hand, een begripvol oor, een goed hart,… dit zijn de dingen die het verschil kunnen maken voor een medemens die het even wat moeilijker heeft in het dagelijkse leven. Akkoord, er staan elke dag veel professioneel opgeleide mensen klaar om die mensen te begeleiden en te adviseren. Maar heel vaak is er meer nodig om hen terug op de juiste weg te zetten en te helpen terug een plaats te veroveren in onze prestatiegerichte maatschappij.

Daarom is er veel nood aan een warm, geduldig en ruimdenkend hart dat ondersteuning biedt in het leven van elke dag. Een buddy/ vrijwilliger die met beide voeten in het leven staat en bereid is om een deel van zijn vrije tijd te delen met een medemens die gezelschap en begeleiding nodig heeft. Samen activiteiten doen, uitstapjes, praktische zaken, huishoudelijke werkjes of gewoon er zijn. Dit zijn vaak onmisbare zaken die er echt iets toe doen voor onze cliënten. Vrijwilligers maken het verschil.

Omdat vrijwilligers juist zo belangrijk zijn voor onze organisatie, zijn wij steeds op zoek naar nieuwe kandidaten. Wil jij ook het noodzakelijk en unieke puzzelstukje zijn die wij nodig hebben om het plaatje te vervolledigen? Neem gerust contact met ons op via mail, telefoon of ons contactformulier.

Wij sluiten af met een dankwoordje aan de vrijwilligers die zich ten volle inzetten voor onze cliënten. Jullie verdienen een dikke pluim en een gouden medaille! Als blijk van erkenning, voorziet WONOzo! nog een kleine attentie.