Posted on / by sofie / in Begeleid Werk

Kick-off Werkburo Oost-Vlaanderen

Een sterk merk voor Begeleid Werk

Het Werkburo is er voor iedereen met een arbeidshandicap die inclusief wil werken. Het Werkburo begeleidt volwassenen via een individueel traject naar een arbeidsmatige activiteit op de reguliere arbeidsmarkt. We helpen je jouw talenten te ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Je krijgt een persoonlijke jobcoach die jou ondersteunt op de werkvloer en dit onbeperkt in tijd. De benodigde financiering gebeurt via PVB, RTH, AMA, … Om individuele en efficiënte begeleiding te kunnen voorzien, wil het Werkburo in elke provincie een afdeling inkleden. 10 oktober ging het Werkburo Oost-Vlaanderen officieel van start met een feestelijke kick-off.

—————————–

Het Werkburo Oost-Vlaanderen is een functioneel samenwerkingsverband tussen 10 vergunde zorgaanbieders in Oost-Vlaanderen: Dagcentrum Sint-Niklaas, Den Dries, De Vierklaver, Mozaïek, Obra|Baken, Omega, Schoonderhaeghe, Vesta, Wonozo en Zonnehoeve|Living+. De coördinatie is toevertrouwd aan Zonnehoeve|Living+. De dienstverlening focust zich op Begeleid Werken (via PVB, RTH, AMA) in de Provincie Oost-Vlaanderen.

De samenwerking integreert de middelen en expertise op vlak van jobcoaching (begeleid werken) en arbeidstrajectbegeleiding op de meest effectieve manier. We staan voor inclusief werk: gewoon werken op een gewone werkplek, overal op de reguliere arbeidsmarkt. We willen de dienstverlening zoveel mogelijk op maat van de medewerker aanbieden door samen de interesses en talenten te ontdekken en in kaart te brengen. Elke medewerker wordt intensief gecoacht binnen een individueel traject.

Het doel van onze samenwerking is om begeleid werken nog meer op de kaart te zetten binnen Oost-Vlaanderen. Door samen te werken, willen we de wachtlijsten binnen begeleid werken verminderen en meer mensen helpen.

Op de kick-off van 10 oktober maakten we een ruim publiek wegwijs in de plannen van Werkburo Oost-Vlaanderen. Bovendien ondertekenden de verschillende leden de samenwerkingsovereenkomst, waarmee het officiële begin van Werkburo Oost-Vlaanderen een feit is!

Werkburo Oost-Vlaanderen
www.werkburo.be
0491 711 276