Posted on / by kelly / in Algemene info, WONOzo

Het sociaal energietarief voor meer mensen

Gezinnen met een laag inkomen zullen minder voor elektriciteit en gas moeten betalen. Wanneer je recht hebt op dit sociaal energietarief betaal je altijd de goedkoopste energiefactuur, bij welke leverancier je ook aangesloten bent. 

Dit helpt al heel veel mensen! Maar vanaf februari 2021 wordt de doelgroep van het sociaal energietarief uitgebreid! Het wordt vanaf dan ook automatisch toegekend aan iedereen die een verhoogde tegemoetkoming* ontvangt. De gezinnen die lijden aan energiearmoede zullen dankzij deze (tijdelijke) aanpassing geholpen worden. 

Je hoeft eigenlijk zelf niets te doen om het sociaal energietarief aan te vragen. Het zal automatisch gebeuren. Als je twijfelt, vraag zeker eens aan je begeleiding om dit voor jou na te kijken op je energiefactuur. 

Jammer genoeg gaat het maar over een tijdelijke aanpassing, de uitbreiding is maar 1 jaar geldig. Ze werken aan oplossingen die ook op langere termijn zullen helpen in de strijd tegen energiearmoede.  

*Een verhoogde tegemoetkoming wordt automatisch toegekend door het ziekenfonds. Als je dit niet ontvangt maar denkt dat je hier recht op hebt, dan kan je dit eens navragen bij je begeleider van WONOzo!